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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Agroindústria de Alimentos.
Data corrente:  29/10/2013
Data da última atualização:  22/02/2016
Tipo da produção científica:  Resumo em Anais de Congresso
Autoria:  PINTO JUNIOR, W. R.; DEL AGUILA, E. M.; SILVA, J. M.; SILVA, J. T.; PASCHOALIN, V. M. F.; ROSENTAL, A.
Afiliação:  WILSON R. PINTO JUNIOR, UFRJ; E. M. DEL AGUILA, UFRJ; J. M. SILVA, UFRJ; J. T. SILVA, UFRJ; V. M. F. PASCHOALIN, UFRJ; AMAURI ROSENTHAL, CTAA.
Título:  Effects of high hydrostatic pressure on the inactivation of bacterial metaloproteases enzymes associated to milk spoilage.
Ano de publicação:  2013
Fonte/Imprenta:  In: INTERNATIONAL NONTHERMAL FOOD PROCESSING WORKSHOP, 2013, Florianópolis. Research and innovation towards competitiveness: workshop. Florianópolis: FIESC/SENAI, 2013. p. 84.
Idioma:  Inglês
Palavras-Chave:  Alta pressão hidrostática; Deterioração do leite; Metaloproteases.
Categoria do assunto:  X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/91632/1/2013-125.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CTAA11953 - 1UPCRA - PP2013/1252013.00125
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Solos.
Data corrente:  12/01/2009
Data da última atualização:  06/04/2022
Tipo da produção científica:  Artigo em Anais de Congresso / Nota Técnica
Autoria:  BYRNE, C. M.; NOVOTNY, E. H.; HATCHER, P. G.; HAYES, M. H. B.
Afiliação:  CORINNA M. BYRNE, UNIVERSITY OF LIMERICK; ETELVINO HENRIQUE NOVOTNY, CNPS; PATRICK G. HATCHER, OLD DOMINION UNIVERSITY; MICHAEL H. B. HAYES, UNIVERSITY OF LIMERICK.
Título:  Insights into the composition of humin from an irish grassland soil.
Ano de publicação:  2008
Fonte/Imprenta:  In: INTERNATIONAL MEETING OF THE INTERNATIONAL HUMIC SUBSTANCES SOCIETY, 14., 2008, Saint Petersburg. From molecular understanding to innovative applications of humic substances: proceedings... Moscow: Lomonosov Moscow State University, 2008. v. 1, p. 51-54.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Humin is defined as the fraction of the humic substances (HS) that is insoluble in aqueous solution at any pH value (1). Because of its insolubility it has been the least studied of all the humic fractions (2). Humin typically represents more than 50% of the organic carbon (C) in a soil, and is regarded as the residual organic C that remains after extraction of the HAs and FAs (3). Based on data from solid-state 13C Nuclear Magnetic Resonance (NMR) spectroscopy, it has been concluded that a repeating aliphatic structural unit, possibly attributable to branched and cross-linked algal or microbial lipids, are common to both sediment and soil humin samples (4). Humin becomes enriched in these aliphatic substances because of their selective preservation during organic diagenesis (2). To investigate the composition of humin, The Clonakilty soil, a well drained Brown Podzolic soil in grassland lysimeter studies at the Teagasc Soils Research Centre, Johnstown Castle, Co. Wexford, Ireland and was used in the present study.
Palavras-Chave:  NMR.
Thesaurus NAL:  humic substances; humin; spectroscopy.
Categoria do assunto:  P Recursos Naturais, Ciências Ambientais e da Terra
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/334738/1/Insights-into-the-composition-of-humin-from-an-Irish-grassland-soil-2008.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Solos (CNPS)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPS13612 - 1UPCAA - DD2009.00077
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